Smykker til hende

 

Giv et smykke til en du holder af

Står du i den situation at du skal købe en gave til en du holder af men er i tvivl om hvad der vil falde i hendes smag? Ønsker hun noget specifikt eller er der frit valg for dig som giver? 

Det kan være udfordrende at udvælge det rette smykke til én som ikke præcist ved hvad hun egentlig kunne tænke sig. Derfor har vi lavet denne guide, der har til formål at sætte dig i den bedst mulige position, inden du udvælger det rette smykke til gave. 

For at kunne udvælge det som modtageren har størst sandlighed for at kunne lide, bør du overveje de 4 følgende punkter/ting:

1. Har hun på forhånd ønsker sig noget specifikt eller har hun kommet med små hints til hvad hun kunne tænke sig?

 Det vigtigste er at have modtagerens behov og ønsker med i dine overvejelser, når du skal købe en gave til dem. Det handler altid om at gøre modtageren glad og hvis de på forhånd har gjort sig umage med at finde smykker de kan lide, er det ofte fordi de håber at få netop dét smykke. Hvis ikke, har de da kommet med hints løbende eller har du bemærket at de mangler noget?

Hvis dette ikke er tilfældet, læs med videre!

2. Går modtageren med guld, sølv, rosa guld eller måske alle tre på samme tid?

Hvis hun ikke har ønsket sig noget specifikt, kan det være at hun foretrækker at du selv er kreativ. For at finde et smykke hun bliver glad for, er det praktisk at se på hvilke smykker hun har i forvejen. Mange kvinder foretrækker at der er en overensstemmelse mellem deres smykker, så de kan bruges sammen og i den forbindelse kan det være en fordel at vælge smykker af samme farve, materiale og stil, som det hun har i forvejen.

3. Hvilket materiale skal smykket så være i?

Sølv, guld eller sølv forgyldt? De klassiske ædelmetaller bruges til størstedelen af alle smykker og har hver deres fordele og ulemper:

Sølv har den fordel at det er prisvenligt materiale som gør det muligt at få flotte smykker til en brøkdel af hvad guldsmykker koster. Sølv er et forholdsvist blødt materiale og ridser og hakker forekommer derfor hurtigere end guld.

Guld er et hårdere materiale og gør holdbarheden væsentlig stærkere. Guldsmykker kan yderligere deles op i 8 og 14 karat, alt efter hvor rent guldet er i selve smykket. 

Er man f.eks. allergisk overfor nikkel, er guldsmykker i 14 karat, værd at foretrække da disse er mere rene i legeringen.

Sølv forgyldt er en blanding af både sølv og guld og har derfor den fordel at det ligner et ægte guldsmykke, men til fordelagtige priser. Dog er det vigtigt at tage højde for at forgyldte smykker, kommer til at ændre farve i takt med at forgyldningen bliver slidt af med tiden, og at sølvfarven vil fremstå tydeligere og tydeligere alt efter slid. 

4. Hvilken stil har modtageren?

Er hun rå, sporty, moderne eller en elegant kvinde? 

Uanset alder og stil er vores råd altid at man skal tage højde for stilen og personligheden. Hvis kvinden f.eks. er glad for farverigt tøj og er sprudlende af person, foretrækker mange hertil farverige smykker, der er med til at understøtte deres stil. Dette kan f.eks. være at købe smykker med forskellige farver, som Sif Jakobs f.eks. laver i deres Bovalino serie. Leder du derimod noget som passer til en elegant og klassisk kvinde, er det ofte vigtigt at have enkelthed med i dine overvejelser. Hertil kan de klassiske magueritte smykker fra Lund Copenhagen fremhæves, med deres genkendelige blomster og rene linjer.